Wie wij zijn

 WSV de IJssel is een wijk- en speeltuinvereniging voor de Zandweerd.

We zijn een centrum voor de buurt waar buurtbewoners mee kunnen doen aan activiteiten of binnen kunnen lopen voor een praatje en een drankje.

We zijn met onze speeltuin vooral gericht op kinderen, maar ook op hun ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk op alle andere buurtbewoners.

Alle activiteiten draaien geheel op vrijwilligers. We zijn een vereniging waarvan je lid kan worden en mee kan praten over alles wat we voor de buurt doen. Of waar je mee kan helpen om het voor de buurt zo leuk mogelijk te maken.

Historie:

Al in 1937 was hier een plek waar kinderen veilig konden spelen. Een echte speeltuin was het nog niet en in de oorlog was het terrein gesloten. Tot begin jaren 50. In deze naoorlogse periode werd met kwartjes en dubbeltjes en heel veel inzet van vrijwilligers  een speeltuin opgebouwd. Het terrein werd in de jaren 60 gekocht en is tot op de dag van vandaag eigendom van de wijk- en speeltuinvereniging de IJssel. De speeltuin de IJssel met de daaraan verbonden wijkvereniging is sindsdien een plek waar iedere buurtbewoner binnen kan lopen. Om de kinderen te laten spelen of om mee te doen met één van de vele activiteiten voor volwassen buurtbewoners. Of gewoon voor hapje, een drankje en een praatje met de buren. Met dank aan alle vrijwilligers.

Als U ons wilt steunen kunt U lid worden voor € 17.50 per jaar. U krijgt dan korting op een aantal activiteiten. U kunt ook donateur worden voor € 8.50.

Lidmaatschap opzeggen:

U kunt ten alle tijden uw lidmaatschap opzeggen, maar wel altijd vóór 1 december. Het lidmaatschap eindigt dan per 1 januari van het nieuwe jaar.  Opzeggen via het contactformulier.

Beleidsplan
Statuten
Bestuursinformatie

Volg ons op facebook 

Locatie: