Sporten en bewegen

Gezond blijven is voor iedereen belangrijk. Zeker als je de 50 gepasseerd bent moet je daar extra aandacht aan besteden. Goed en gezond eten. Dat kan elke maandag bij Goed Eten. Maar vooral beweging zorgt dat je je fitter voelt. Heb je hart-, knie- of rugproblemen of te hoge bloeddruk? Dan is het zeker goed om mee te doen met “bewegen in de buurt”. Er zijn verschillende activiteiten, allemaal zeer geschikt voor 50+ ers en allemaal heel toegankelijk en gezellig.


WEERBAARHEIDSTRAINING

Voor meisjes, jongens,vrouwen en mannen die weerbaarder willen worden. Op vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur voor de leeftijd 6 tot 13 jaar en vanaf 13 jaar van 20.00 uur tot 21 uur. Elke dinsdagavond voor leeftijd van 6 uur tot 13 van 18.00 uur tot 19.00 uur. 

Er zijn materialen aanwezig o.a. staande bokszakken,trap en stootkussens, er liggen vloermatten om geen blessures op te lopen. 

De Weerbaarheid lessen worden onder deskundige begeleiding gegeven in de grote zaal Buurthuis DE IJSSEL, Kersenstraat 2.

De kosten zijn € 4,00 p.p.p.losse les . Deelnemers met een smalle beurs betalen € 2,50 p.p.p.losse les. Informatie: wsvdeijssel@home.nl of bellen 0621201185/0621642107.

HATHA YOGA

Vanaf 15 jaar

Voor BEGINNERS en GEVORDERDEN

Op elke dinsdagavond van 19.30-20.30 uur aan de Kersenstraat 2. De Yoga wordt gegeven door Antoinette Numan, gediplomeerd yoga docente. De yoga bij WSV de IJssel is speciaal gericht op lichaam en geest. De kosten zijn €4,- per persoon per losse les.
Kosten seizoensabonnement € 100,- p.p
. of € 180,- voor 2 sportactiviteiten per week. Eventueel in 4 termijnen te betalen.

Voor deelnemers met een smalle beurs zijn de kosten € 2,50 per persoon per losse les.

De Yoga is speciaal bedoeld voor mensen die overdag werken en mensen met een smalle beurs. Er zijn matjes aanwezig maar u mag ook uw eigen matje meenemen. Yoga is wereldwijd bekend en zorgt ervoor dat men door bepaalde bewegingen te maken meer souplesse en lenigheid verwerft. Daarnaast is het ook erg bevorderlijk voor de doorbloeding en helpt bij klachten aan gewrichten. Het kan heel vervelend zijn als je je bed uitstapt met een zere rug of nek en dat de dag dan nog moet beginnen. Door yoga oefeningen te doen direct na het opstaan of vlak voor het slapen gaan, kan je de pijn verminderen.


CONDITIETRAINING voor 50+

HEEFT U HART-, KNIE-, ARM- OF RUGPROBLEMEN, TE HOGE BLOEDDRUK OF ANDERE PROBLEMEN?

Kom dan elke maandagmorgen van 11.00 tot +/-12.00 uur naar het buurthuis van wijk en speeltuinvereniging DE IJSSEL, Kersenstraat 2 te Deventer waar onder deskundige leiding van Harry Visser, Jan Ackerstaff en Anton ten Have conditietraining wordt gegeven. Met verschillende oefeningen o.a. Warming Up, loop-, spring- en baloefeningen, balspelen, gymnastiek met elastiek, grondoefeningen (matjes aanwezig), softbalgymnastiek, ontspanningsoefeningen, fitness met beeld en muziek.

En als besluit een Cooling-Down om geen blessures te krijgen. Al deze oefeningen worden wisselend toegepast dus elke maandag een ander programma.

De kosten zijn per losse les: € 4,- per persoon. Je kan ook voordelig een  seizoensabonnement van € 100,- p.p. nemen.  Ook in 4 termijnen te betalen.

Deelnemers met een smalle beurs: kosten € 2,50 euro p.p. per les. Dus schroom niet en kom eens kijken !


Power wandelen

Ga Powerwandelen in lichtjes!

“Langs de IJssel en in het oude centrum van Deventer. Genieten van de lichtjes in, over en langs de IJssel, de mooie feestversiering, kleurrijke etalages in de stad en dit gecombineerd met het bewegen”.

Elke woensdag van 19.30 uur – 20.30 uur. Bij droog weer trainen we buiten en bij regen of slecht weer trainen we binnen.

Kosten: De eerste les is gratis. Een losse les € 4,00 per keer en  deelnemers met een smalle beurs betalen € 2,50 per keer. Een jaarabonnement 40 weken   € 100,00 p.p.

POWER WANDELEN 50+

Elke woensdagavond van 19.30-20.30 uur. Start in de activiteitenzaal van Kersenstraat 2 te Deventer.

Onder deskundige leiding van Harry Visser en Jan Ackerstaff. tel. 0621201185. Het powerwandelen begint met Warming-Up van 10 minuten.

Als besluit wordt een Cooling-Down van 10 minuten uitgevoerd om geen blessures te krijgen

De kosten zijn € 4,- per persoon per losse les of seizoensabonnement  van  100,- p.p. eventueel te betalen in  4 termijnen.

Voor deelnemers met een smalle beurs zijn de kosten  €2.50 p.p. per losse les.

Wilt u 2× per week sporten dan zijn de kosten € 180,- per persoon per seizoen. Ook eventueel in 4  termijnen te betalen.

Voor vragen kunt u contact opnemen via wsvdeijssel@home.nl

Of bellen 0621201185.

Volg ons ook op facebook